23948sdkhjf

Dramatisk på «korona-tråler»

Den russiske mannen som var mannskap på den russiske tråleren «OMA», har trolig vært død i flere dager før fartøtyet ankom Bergen.

Det skriver Bergensavisen (BA). Og ikke nok med det: Det skal ha vært dramatisk i tiden før skipet ankom Bergen, og 17 av mannskapet fikk påvist covid-19.

En person om bord på skipet var da allerede død, og hadde vært det i noen dager. Mannen døde trolig av korona, men dette er ikke 100 prosent stadfestet ennå.

BA skriver at fiskebåten forlot Murmansk 26. november, og var en kort tur innom Kirkenes 27. november. Etter dette var mannskapet om bord i fiskefartøyet fram til en person om bord ble syk – så alvorlig syk at tråleren ba om assistanse fra et helikopter fra England. Fartøyet befant seg på dette tidspunktet utenfor Hebridene.

Men før helikopteret lettet ble mannen erklært død om bord, så det russiske fartøyet fortsatte sin ferd, og endte altså opp i Bergen lørdag 19. desember om kvelden. Da hadde Bergen Havn fått et varsel om ankomst to dager i forveien og at det skulle være en død person om bord, i tillegg til mulig koronasmitte.

Da fartøyet ankom Bergen ble mannskapet testet, og 17 av disse fikk bekreftet korona. Det var litt kaotisk informasjon i starten, men smittevernoverlegen opplyser til BA at han hadde kontroll på situasjonen da skipet ankom Bergen.

Fadderen i den russisk-ortodokse menigheten i Bergen sier til avisa at han ikke får gått om bord i skipet grunnet karantene og isolasjon, men at de om bord kan ringe ham døgnet rundt. Fadderen sier det må ha vært dramatisk for mannskapet å være alene på sjøen en død kollega om bord.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094