23948sdkhjf

Kongsberg vinner stor-kontrakt

Kongsberg Defence & Aerospace AS har signert en kontrakt med Thales UK for leveranse av PROTECTOR RS4 fjernstyrte våpenstasjoner (RWS), til den britiske hærens program Mechanized Infantry Vehicle (MIV) til en verdi av 1 030 MNOK.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Siden århundreskiftet har Kongsberg levert mer enn 20.000 våpenstasjoner av PROTECTOR RS-familien til 23 land verden over. Storbritannia har vært kunde siden 2008, og dette er den syvende leveransekontrakten til Storbritannia, inkludert to oppgraderingsprogrammer.

Denne leveransen av PROTECTOR RS4 vil bli integrert på den britiske hærens nye flåte av BOXER 8x8-kjøretøy i tett samarbeid med Thales UK, Rheinmetall og KMW.

- Vi er meget fornøyde med at britene nok en gang velger Kongsberg og PROTECTOR RWS som beskyttelsessystem for sine kjøretøysplattformer. Avtalen bekrefter vår sterke posisjon i det britiske markedet og det gode samarbeidet mellom Kongsberg, Det britiske forsvaret og Thales UK, sier Pål E. Bratlie, Executive Vice President Land Systems i Kongsberg Defence & Aerospace AS.

Kongsberg har i mer enn to 10-år vært verdensledende innenfor segmentet fjernstyrte våpenstasjoner med brukere i 23 nasjoner verden over. Erfaringene fra millioner av brukstimer, under alle typer forhold, har bevist PROTECTORs pålitelighet noe som verdsettes høyt av kundene. Kravene til militært utstyr endres kontinuerlig ettersom ny teknologi er tilgjengelig, Kongsberg fortsetter derfor å videreutvikle sine produkter for å møte både dagens og fremtidens krav og trusler.

 

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109