23948sdkhjf

Karbonfangst-kontrakt for Aker Solutions

Aker Solutions har sikret seg en kontrakt fra Aker Carbon Capture for ingeniør, anskaffelse og ledningshjelp for å realisere CO2-fangstanlegget på Norcems sementfabrikk i Brevik.

Ifølge en pressemelding fra selskapet starter i januar 2021 og arbeidet skal ferdigstilles i 2024. Kontrakten har en verdi på ca 500 millioner kroner. Anlegget skal bli verdens første storstilt fangstanlegg hos en sementprodusent og fange opp 400,000 tonn CO2 årlig.

-Dette er et svært viktig skritt for Aker Solutions’ strategi for å være den leverandøren som gjør at kunder og samfunn kan aksellerere forvandlingen til en mer bærekraftig industri. Gjennom et nært samarbeid vil Aker Carbon Capture være en hovedleverandør og -spesialist innnen såkalt CCS-teknologi. For Norcem-anlegget I Brevik vil vi bidra med god ingeniør-ekspertise og prosjektledelse, sir Kjetil Digre i en kommentar. Han er adm. dir. i Aker Solutions.

Selskapet antar at om lag 100 ansatte vil være involvert i denne kontrakten. Det meste av arbeidet i forbindelse med prosjektet vil foregå i Norge, blant annet fra hovedkvarteret på Fornebu, men også fra kontoret i Mumbai i India.

Kontrakten vil bli bokført i fjerde kvartal 2020.

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.113