23948sdkhjf

Aker Solutions med ny stor intensjonsavtale

Shell og Aker Solutions har inngått en intensjonsavtale verd 600 millioner kroner.

Det går fram av en pressemelding fra Aker Solutions mandag morgen. Avtalen innebærer å integrere et kompresjonssystem på havbunnen med det landbaserte prosessanlegget på Nyhamna.

Systemet skal øke utvinningsraten ved Ormen Lange-prosjektet. Det er Aker Solutions i Egersund som skal produsere modulen på om lag 500 tonn, og arbeidet skal være ferdig i 2024.

Det er Gassco som opererer Nyhamna-anlegget, mens Shell har ansvar for de tekniske løsningene på anlegget.

- Aker Solutions opererer globalt for å støtte våre leverandører i vedlikehold og modifikasjoner både offshore og ved landbasert industri. For dette nye oppdraget, vil vi kombinere vår ekspertise for sikkerhet og kost-nytte-utførelse med vår utstrakte kunnskap om Nyhamna-anlegget, sier Linda Litlekalsøy Aase. Hun er ansvarlig for elektrifisering, vedlikehold og modifikasjon i Aker Solutions.

Ifølge pressemeldingen fra Aker Solutions skal Ormen Lange-feltet ha vært utsatt for trykkfall i reservoaret. Dette fører til at operatøren må øke kompressoraktiviteten for å opprettholde produksjonen, og det er altså her Aker Solutions kommer inn i bildet med den nye intensjonskontrakten. Man skal ta i bruk to rikgass-kompressorstasjoner på havbunnen, som skal drives fra land. Dette er anslått å koste om lag 10 milliarder kroner.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078