23948sdkhjf

Ytterligere 160 sies opp hos metall-gigant

Tidligere i høst mistet 254 personer i Finland jobbene sine hos det store finske metallkonsernet Metso Outotec. Nå kommer det ytterligere varsel om oppsigelser.

Denne gang er det snakk om 160 ansatte globalt som må sies opp, hvorav 60 av disse er i Finland.

Bakgrunnen for flere oppsigelser er at i løpet av første kvartal 2021 skal Metso Outotec omorganisere sin metallvirksomhet, noe som kommer til å føre til ytterligere oppsigelser i selskapet. Målet er å skape en operativ modell for virksomhetens kapital og tjenester som passer sammen med virksomhetens omfang, skriver metal-supply.se.

– Programmet for omstrukturering skal forbedre Metals konkurransekraft og økonomiske resultat, samt å sikre en mer detaljert håndtering av ulike selskap og ressurser. Omstruktureringen gjør det mulig for oss å dimensjonere og omfatter vår t tilbud og vår etterspørsel på en mer effektiv måte, sier Jari Ålgars, Han er leder for forretningsområdet Metals hos Metso Outotec.

Om lag 1100 ansatte som jobber med med Metals kapital- og serviceselskap rundt om i verden kommer til å bli berørt av omstruktureringsprogrammet, og omstruktureringen forventes å føre til 160 oppsigelser globalt. 60 av disse vil finne sted i Finland. Dette skal lede til en besparelse på 15 millioner Euro, eller om lag 160 millioner norske kroner.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062