23948sdkhjf

Ulstein med skipsdesign til havvindindustrien i USA

Great Lakes Dredge & Dock (GLDD) har inngått kontrakt med Ulstein Design & Solutions BV på design av det første USA-flaggede selvlossingsfartøyet for stein som støtter kravene i Jones Act. Skipet skal arbeide innen den voksende amerikanske havvindindustrien.

Havvindindustrien i USA er under utvikling. Fartøyet vil bli en viktig del i dette ved at det blir etablert en amerikansk forsyningskjede av stein til denne industrien.

- Vi er veldig stolte over at GLDD har gitt oss oppdraget med å utvikle dette skipet, sier Edwin van Leeuwen, daglig leder ved Ulsteins nederlandske designselskap.

- Vi har samarbeidet godt med GLLDs team gjennom flere måneder, selv om vi aldri har møttes direkte som følge av covid-19-reisebegrensinger, sier han videre.

Fartøyet skal primært tjene den økende etterspørselen i amerikansk havvind, ved å legge et beskyttende lag med stein på fundamentene til havvindturbinene ved hjelp av et rør som går skrått ned mot havbunnen. Skipet har også et stort og forsterket akterdekk som gjør at fartøyet er svært fleksibelt for spesialiserte arbeidsoppdrag på havbunnen.

Samarbeidet har resultert i en optimal balanse på økonomisk ytelse, ved at både drivstofforbruk og utslipp er redusert, hoveddimensjonene til skipet er optimaliserte, og hastighet og dynamisk posisjoneringsevne er forbedret, sier Ko Stroo, ledende skipsdesigner og Ulsteins prosjektleder i dette prosjektet.

Han fortsetter: – I designprosessen vår har vi hatt som mål at skipet skal støtte kravet til skipsbygging i USA, fordi skip som skal arbeide i amerikansk farvann må være Jones Act- og «US Coastguard»-godkjent.

Designet er et såkalt «basic design» og vil bli utviklet av Ulsteins nederlandske designselskap, med viktige bidrag på engineering fra Ulsteins selskap i Norge og Polen, sier Stroo videre.

Ulstein Design & Solutions B.V. spesialiserer seg på design og utvikling av skip for havvind og olje- og gassindustrien, med fokus på bærekraftige løsninger. I tillegg til design for nybygg tilbyr selskapet konsulenttjenester, blant annet til oppgradering av skip.

 

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.14