23948sdkhjf

10 smittet på brakkerigg

10 utenlandske arbeidere har fått påvist koronaviruset ved brakkeriggen på Dommersnes i Vikebygd.

Det opplyser Vindafjord kommune på sine hjemmesider. Brakkeriggen på Dommersnes er stor og viktig, og har flere arbeidere som er bosatt i forbindelse med jobb på industriområdet.

De positive testene kom inn fredag kveld og lørdag morgen, og foreløpig er det 10 utenlandske arbeidere som er bekreftet smittet. Ifølge kommunen skal de ha litt ulike symptom, og de ble i løpet av helga fulgt opp av helsepersonell.

«Personene det gjelder er allerede satt i karantene i forbindelse med innreise/nærkontakt med tidligere smittetilfeller, og testen ble gjennomført som en del av testsystemet arbeidsinnvandrere går gjennom før de kommer ut av karantene. Personene som nå har fått smitte har ikke hatt kontakt med lokalbefolkningen i Vindafjord», skriver kommunen på sin hjemmeside.

Eier av brakkeriggen har i sammen med kommuneoverlegen, iverksatt en del umiddelbare tiltak for å hindre videre spredning, og personer uten smitte vil bli flyttet til nye karantenesteder.

Vindafjord kommune har de siste dagene hatt stor nedgang i antall smittetilfeller, før de 10 som nå er bekreftet smittet. De 10 var de første som ble registrert smittet siden 4.desember.

Fire personer i kommunen har dødd som følge av eller med covid-19, og alle disse bodde på Vindafjordtunet sykehjem.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094