23948sdkhjf

Milliard-intensjonsavtale for Aker Solutions

Aker Solutions og Equinor er blitt enige om en intensjonsavtale som er verd om lag en milliard kroner.

Det skriver Aker Solutions i en børsmelding fredag morgen. Avtalen innebærer at oljeservice- og fornybarleverandøren skal levere produksjonssystem under vann til satellittfeltene Kristin Sør i Nordsjøen.

Verdien på kontrakten er på om lag en milliard kroner, med opsjon for ytterligere arbeid senere. Intensjonen er å starte arbeidet i løpet av 2021 og fullføre leveringen i første halvdel av 2023, opplyses det i børsmeldingen.

-Med forbedrede teknologiske løsninger og kostnadsbesparelser for subse-teknologi, er utviklingen av såkalte satellitt-felter attraktivt for mange oljeselskap. Dette er også en ansvarlig tilnærming til å utnytte marginale ressurser med et minimum av nye installasjoner. Vi opplever for tiden en økende interesse for våre subsea-prosjekter som er relatert til slike satellitt-løsninger, sier Kjetel Digre, adm. dir. i Aker Solutions.

Kristin Sør-utviklingen består av feltene Lavrans og Kristin Q. Begge er satellitter til den eksisterende Kristin-plattformen. Aker Solutions skal etter planen bygge en havbunnsramme med fire av selskapets standardiserte vertikale ventiltrær for Lavrans Centre. Leveringen vil også omfatte en manifold for Kristin Q-feltet som skal installeres på havbunnsstrukturen Aker Solutions leverte i 2007.

Ordren vil ifølge børsmeldingen bli bokført i fjerde kvartal 2020 i subsea-segmentet. 

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11