23948sdkhjf

Skal bygge servicebåt

Salthammer båtbyggeri AS har inngått byggekontrakt med Finnsnes Dykk & Anleggservice AS.

Dette er den andre kontrakten mellom selskapene som er signert i 2020, skriver båtbyggeriet i en pressemelding.

Skipet som blir verftets bygg nr. 148 skal bygges i sin helhet på Salthammer båtbyggeris (SHBs) verft på Vestnes og leveres i februar 2022. Skipet er et søsterskip til verftets bygg nr. 146 som skal leveres til Finnsnes Dygg & Anleggservice (FDA) i mai 2021.

Skipet er en CoastCat25W, designet av Tomra Engineering AS, med en største lengde på 24,8 meter og en bredde på 13 meter. Skipet skal utrustes med blant annet; innredning for fem personer, 80 t dekksvinsj, fem tonns capstan, tauepinner, store kraner og et arbeidsdekk på 175 kvadratmeter.

Kontrakten vil gi oppdrag for flere lokal og nasjonale firma.

«Vi takker FDA for den tilliten de viser oss når de nå kontraherer nytt fartøy før det første er levert, uttaler Lasse Stokkeland, daglig leder ved verftet, det er den største tillits erklæringen vi kan få når kundene ønsker å komme tilbake og bygge flere båter hos oss», heter det i pressemeldingen fra båtbyggeriet.

KONTRAKT: Representanter fra Salthammar båtbyggeri og Finnsnes Dykk og Anleggsservice har skrevet under på kontrakten. Fra venstre Lasse Stokkeland, Ove Amdam, Keneth Larsen. FOTO: SALTHAMMAR BÅTBYGGERI

-Fartøyet blir FDAs fartøy nr. 12, hvorav seks fartøy er i drift i dag. Selskapet er optimistisk for fremtiden og ser for seg at kraftige servicebåter med kraftig utstyr er veien videre for næringen. Disse fartøyene, i kombinasjon med vårt mannskap sin lange erfaring og kompetanse, gjør at vi er godt rustet for utviklingen i sjømatnæringen. Fartøy og utstyr styrker også FDA AS som en maritim entreprenør, sier daglig leder i FDA Ke,neth Larsen.

Finnsnes Dykk & Anleggservice AS ble etablert i 2002 av Keneth Larsen, og er en maritim entreprenør som leverer dykkertjenester og servicebåttjenester til havbruksnæringen, entreprenører og det offentlige i Nord-Norge.

Salthammer Båtbyggeri AS er Norges eldste verft, startet i 1896, og med flere kontrakter på nye fartøy i ordreboken, og faste gode kunder innen stålkonstruksjoner er Salthammer Båtbyggeri AS rigget for en fortsatt positiv utvikling i årene som kommer.

 

Kilde: Pressemelding fra Salthammar Båtbyggeri

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141