23948sdkhjf

Konkurs – 12 mister jobben

Koronaen tok knekken på ventilasjonsbedriften Fimamec AS, melder Fredriksstad Blad.

På papiret hadde Fimamec 16 ansatte da styret nylig meldte oppbud, og det jobbes nå med å finne jobber til disse hos en av selskapets oppdragsgivere.

Ifølge styrelederen i bedriften, ble selskapet kjøpt opp i 2019, og da var hovedgeskjeften leieoppdrag og montering og vedlikehold av maskiner og utstyr for industrien. Men dette stoppet nærmest fullstendig opp da koronaviruset erobret Norge i vår, fordi ingen kunder ville ha innleid arbeidskraft på arbeidsplassene. Selskapet satset derfor på isolasjon i stedet, skriver avisa.

Det var investeringsselskapet Metacon Holding som kjøpte Fimamec i 2019. Da hadde selskapet oppdrag i hele Norge, i tillegg til i Sverige og Danmark. Med 12 ansatte var omsetningen i 2018 på 12 millioner kroner. Eier og styreleder Trond Olav Aas forteller til FB at konkursen ikke bare skyldes koronaen, fordi selskapet hadde mange oppdrag de ikke tjente nok penger på, og at utgiftene ble større enn inntektene. Da konkursen fant sted hadde selskapet mange oppdrag i Oslo-området.

VENTILASJON: Femamec drev primært med ventilasjon mot byggeindustrien da selskapet ble slått konkurs. FOTO: FEMAMEC

Aas opplyser videre at det var full virksomhet i driften av selskapet fram til konkursåpningen, og at de 12 ansatte blir sagt opp. Til tingretten har han opplyst at selskapet hadde 5,2 millioner kroner i gjeld, mens eiendelene utgjorde 3,1 millioner kroner. I fjor hadde selskapet et minusresultat før skatt på 125.000 kroner, og en omsetning på 9,2 millioner kroner. Det negative årsresultatet ble belastet selskapets egenkapital på 500.000 kroner, skriver FB.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.172