23948sdkhjf

Forlenger helikopter-kontrakten

CHC HS har i dag inngått kontrakt med Equinor og Vår Energi om offshore-transport av personell for de neste tre årene.

CHC HS skal sørge for alle helkopterflyvninger mellom fastlandet og Equinor og Vår Energis installasjoner sør i Nordsjøen. Kontrakten gjelder fra og med 1. juli 2021. Kontrakten kan forlenges ut 2024.

To helikoptre av typen Sikorsky S-92A vil bli benyttet.  Et tredje helikopter settes i drift fra januar 2022, ved behov. 

Per Andre Rykhus, som leder CHC HS operasjoner i Norge, sier:

- Vi ser fram til å fortsette samarbeidet med Equinor og Vår Energi og til å frakte personellet deres trygt og effektivt i årene som kommer. Vi er stolte av å virksomheten vår og de tjenestene vi yter i Nordsjøen. 

Hvert år gjennomfører CHC HS omtrent 5000 timer i luften for Equinor og Vår Energi fra basen på Sola utenfor Stavanger.

– Vi har god erfaring fra samarbeid med Vår Energi om felles anskaffelse av helikoptertjenester. Samarbeidet bidrar til effektiv bruk av helikopterkapasiteten, og øker fleksibiliteten for begge selskaper. Det gir også leverandøren mulighet til bedre langtidsplanlegging, sier Peggy Krantz-Underland, anskaffelsesdirektør i Equinor.

Equinor vil bruke helikoptrene til flygning av offshorepersonell i den sørlige delen av Nordsjøen, og de skal betjene feltene: Johan Sverdrup, Gina Krog, Sleipner, Grane, Gudrun, Heimdal og Draupner, samt borerigger i området.

– Stavanger lufthavn, Sola, er en hjørnestein for vår virksomhet i Nordsjøen. Om lag 50.000 passasjerer blir hvert år transportert fra Sola til Equinors offshoreinstallasjoner og tilbake. Vi ser fram til å samarbeide med CHC og Vår Energi om å levere en trygg og effektiv tilbringertjeneste fra Stavanger lufthavn, sier Steinar Mathisen, som er ansvarlig for lufttransporttjenester på norsk sokkel for Equinor.

Kilde: Pressemelding fra CHC og Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125