23948sdkhjf

Metallco-saken: - Styret gjorde det vi skulle

Styrelederen i Metallco Aluminium mener at han og styret ikke kunne sette seg mer inn i risikovurderingene enn det som ble gjort ved bedriften.

Styreleder Tord Linnerud står tiltalt i Gjøvik Tingrett sammen med daglig leder Terje Lofthus etter brannen og eksplosjonen ved bedriften på Eina i november i fjor. To ansatte omkom.

Ifølge Oppland Arbeiderblad (OA) mener styrelederen at han og styret har gjort det de kunne i forkant av ulykken, og at det ikke er deres oppgave å sette seg mer inn i risikovurderingene hos Metallco Aluminium.

– Dette kan folkene på Eina bedre enn meg. Jeg hadde ikke grunnlag for å overstyre folk med den erfaringen. Dette tenkte jeg var ivaretatt av ledelsen og ekspertisen der, sa Linnerud. Dette er bakgrunnen for at styret ikke har vedtatt forelegget som det er ilagt.

- Vi mener å ha gjort det vi skulle ha gjort, sa han i rettssalen.

Også daglig leder, Terje Loftshus, har forklart seg i rettssaken, som det er avsatt til sammen 13 dager til. Han sa i sin forklaring at han er uenig i granskningsrapportens konklusjon om at vanndamp var årsak til eksplosjonen som kostet to av selskapets ansatte livet. Heller ikke han erkjenner seg skyldig etter tiltalen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094