23948sdkhjf

Smitte på skip i opplag

Det er bekreftet smitte på et lasteskip som ligger i opplag i Lyngdal.  Tre personer er smittet.

Det melder Lyngdals Avis.

Til sammen har Gram Car Carriers to skip i opplag i Lyngdal kommune. På ett av dem – «Viking Amber» - er det tre av mannskapet som har fått påvist koronasmitte, skriver lokalavisa. Tre andre skip har akkurat avsluttet opplagene sine.

Skipet skal etter planen ut av opplag neste uke, og daglig leder i Gram Car Carriers, Georg A. Whist, uttaler at smitten vil forsinke utreisen med en et par dager.

De tre som er smittet utgjorde et mannskap som kom til Kjevik Lufthavn forrige uke. Rederiet har jobbet tett med kommuneoverlegen i hvordan man skal håndtere smittesituasjonen. Det nye mannskapet som kom til Lyngdal ble umiddelbart satt i karantene, mens de tre som har fått påvist smitte, er satt i isolasjon i forskjellige kohorter om bord på det store skipet, som til vanlig frakter biler. Der må de være i minst 10 dager, og de vil alle bli testet på nytt med negativ test før isolasjonen er over.

Det er ikke første gang Gram Car Carriers opplever smitte på ett av sine skip som har ligget i opplag i Lyngdal. I august fikk seks personer om bord på «Høegh Caribia» påvist korona.

Whist forteller til Lyngdals Avis at markedet for denne typen skip er i bedring, og at han har et godt håp om å få det siste skipet som har ligget og fortsatt ligger i opplag ut i operasjon i løpet av første kvartal neste år.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078