23948sdkhjf

Samarbeidsavtale med Aker Solutions

TESS har et økende fokus på innoverende teknologi for havbruksnæringen. Det har resultert i en samarbeidsavtale med Aker Solutions.

Sommeren 2020 leverte TESS merdeslanger, rør, kabler, oppdriftselementer og tilbehør til Aker Solutions prosjekt Arctic Offshore Farming utenfor Kvaløya i Troms. Prosjektet er tidenes største prosjektavtale i TESS.

Merdeslangene som ble levert og montert består av teknisk integrerte slanger, rør og kabler som transporterer fôr, luft, strøm og fiberoptiske signaler fra fôrflåten til merdene. I tillegg leverte TESS en robust slange som transportere død fisk og rester fra fôr tilbake til fôrflåten.

Denne innovasjonsteknologien krever nøyaktige utregninger, kvalitetsprodukter, og kanskje viktigst av alt – relevant erfaring.

– Det som er vår innovasjon er å bruke kjent teknologi i nye applikasjoner. Merdeslangene er kritiske komponenter i anlegget og det er mange viktige faktorer som avgjør at de skal fungere. TESS sin lange erfaring innen segmentene Olje & Gass og Havbruk gjør at vi med trygghet kan velge løsninger som er testet og egnet for dette krevende miljøet, sier divisjonsdirektør slanger i TESS, Lars-Otto Fredriksen.

ILLUSTRASJON: TESS

Remote Loading – Havbruk til Havs
Moderne havbruksinstallasjoner og «Havbruk til Havs» setter nye krav til lossing og lasting. Høyere installasjoner og mer værutsatte områder gjør at antall løft må minimeres. TESS har utviklet et konsept som muliggjør fjernstyrt og automatisert lasting og lossing mellom service- og forsynings fartøy og havbruksinstallasjonen.

TESS Remote Loading er et komplett system som ivaretar HMS-aspektene og forlenger værvinduet. Tradisjonell løfting av tanker eller oppkobling av løse slanger blir erstattet med oppkobling av én multiline bundel.

Slangegiganten har tatt i bruk kjent teknologi i ny applikasjon, som bygger på løsninger som tidligere er brukt i annen næring. Alle komponentene som kan trenge regelmessig service og vedlikehold er om bord på båten og kan enkelt gjøres på land når utstyret ikke er i bruk. Systemet er modulbasert og tilpasses kundens behov.

Systemet muliggjør 1 – 16 linjer og leveres i lengder opp til 120 meter, slik at båt kan ligge på trygg avstand selv i røff sjø.

Kilde: Pressemelding fra TESS

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094