23948sdkhjf

Tråler-smitten øker

Nå er antallet koronasmitte om bord på de russiske trålerne som ligger til kai ved Fiskerstrand verft, økt til 44.

For bare noen dager siden var tallet på smittede ved de tre russiske båtene ved verftet 28.Nå er tallet økt til 44, skriver NRK.

Det er til sammen fem russiske trålere som ligger til kai ved Fiskerstrand verft. Den ene av disse har ligget så lenge at karantetiden er over, så her er det lite fare for smitte. Men nå ønsker kommunen å teste mannskapet også på den fjerde båten. Så langt har man testet 200 personer de tre andre båtene, og det er her det altså er avdekket 44 koronasmittede.

Det russiske rederiet som eier den fjerde båten, har motsatt seg testing av mannskapet om bord. Sula kommune har derfor sendt brev til rederiet der man krever testing før noen av mannskapet får gå i land og det blir oppstart på båtene. Med andre ord blir båten holdt i karantene inntil testing er gjennomført.

Det russiske rederiet avviser overfor NRK at de har satt seg imot å foreta test av mannskapet om bord. Men de stiller spørsmål om det er nødvendig all den tid fartøyet har vært på havet i en måned uten smitte.

De som nå er blitt testet på de tre andre fartøyene, hadde allerede med seg negativ koronatest fra hjemlandet, noe som også bekreftes av det russiske rederiet.

Ordføreren sier til NRK at de som er smittet oppholder seg i isolasjon på et hotell i Ålesund, mens resten av mannskapet må regne med å bli testet hver tredje dag. Det må gjøres for å forhindre ytterligere bekreftet smitte.

-Det er ingen grunn til å tro at det ikke blir flere smittet om bord, sier ordføreren.

Det er iverksatt strenge smitteverntiltak og vakthold ved Fiskerstrand verft for å hindre smitten sprer seg.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094