23948sdkhjf

Ungarn velger luftvern fra Kongsberg

Kongsberg Gruppen har sammen med Raytheon Technologies inngått en kontrakt verdt 410 millioner Euro med Ungarn for levering av NASAMS luftvern system.

Ungarn blir det sjette NATO-landet og det 12. landet totalt som anskaffer NASAMS, et av markedets mest fleksible løsninger som dekker et bredt spekter av luftvern behov.

- Denne kontrakten er viktig og vil involvere et stort antall norske underleverandører og representerer et betydelig antall årsverk i Norge. Avtalen bekrefter at NASAMS er et verdensledende luftvernsystem, sier Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen.

Med NASAMS blir Ungarn del av en stor internasjonal NASAMS bruker gruppe, og nyttiggjør seg av en aktiv produksjonslinje med rask levering og konkurransedyktige priser. Programmet muliggjør langsiktig industrielt samarbeid mellom ungarsk og norsk industri.

- Med NASAMS vil Ungarn få det mest moderne og effektive luftvernsystemet i verden. NASAMS´ modularitet og åpne arkitektur muliggjør en kontinuerlig introduksjon av ny teknologi som sikrer at systemet kan tilpasses nye trusler og oppdrag gjennom hele dets levetid. Kontrakten er et bevis på det vellykkede samarbeidet med Raytheon Technologies i luftvernmarkedet, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace AS.

- Sammen med USA og fire andre NATO-nasjoner har Ungarn valgt det velprøvde NASAMS systemet, sier Tom Laliberty, Vice President of Land Warfare & Air Defense at Raytheon Missiles & Defense business.

- Oppgradering av Ungarns luftvern kapabiliteter styrker ikke bare deres fellesskap med NATO, men støtter også Ungarns evne til mer effektiv bekjempelse av moderne trusler som ubemannende luftfartøy og krysser missiler.

Systemet består av Raytheon Technologies AMRAAM, AMRAAM-ER missiler og radar, samt KONGSBERG’s Fire Distribution Center (FDC) og utskytningsramper. AMRAAM-missilet i NASAMS er i bruk i 39 land verden over.

 

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.172