23948sdkhjf

Flere smittet på russiske trålere

28 personer fra to russiske trålere, som ligger til kai ve Fiskerstrand Verft på Sunnmøre er smittet av koronaviruset.

Mandag fortsetter testingen av mannskapet, skriver NRK.

Det skal være opprettet et testanlegg på verftet, slik at det ikke er mulig spre smitten videre. Totalt er det snakk om 200 personer om bord på de to russiske trålerne som skal testes. Fredag før helgen ble det meldt om sju smittede, men i løpet av helgen var dette tallet økt til 28.De aller fleste har alle milde symptomer, men er på sykehus til observasjon.

Kommunen har initiert et vakthold ved båtene slik at ingen skal gå ut av verftsområdet.

Mange av de som er smittet, kom til Sunnmøre med fly, og ble rutinemessig testet da de ankom fra utlandet. Deretter ble de fraktet til verftet med egne busser og gikk rett om bord i trålerne, slik at ingen andre skal være smittet i lokalmiljøet.

I tillegg til utbruddet ved Fiskerstrand Verft, melder Ålesund kommune at de torsdag ettermiddag fikk melding om at en russisk fiskar som nylig testet seg ved grensepassering i Finnmark, har testet positivt for koronavirus. Vedkommende er symptomfri. Han var del av mannskapsbytte og han har reist direkte til tråleren som lå ved kai i Ålesund. Det nye mannskapet har vært i innreisekarantene på egen lugar. 

Vedkommende er tatt i land og blir ivaretatt i isolasjonsleilighet. Tråleren «MS MYS CHIKHACHEVA» forlot torsdag kveld Ålesund og gått ut i internasjonalt farvann etter opprinnelig plan. Ingen av mannskapet på båten har vært i land i Ålesund.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097