23948sdkhjf

Kongsberg-bedrift flytter deler av produksjonen til Sverige

De ansatte ved GKN Aerospace er bekymret for arbeidsplassene sine etter at de mandag denne uka fikk beskjed om at deler av produksjonen skal flyttes til Sverige.

Laagendalsposten skriver at innen 2023 skal deler av produksjonen til flyttes til Trollhättan i Sverige. De ansatte er svært usikre om framtiden for sine arbeidsplasser på Kongsberg som følge av meldingen de fikk på et allmøte mandag denne uka.

Adm. dir. Peter Hjortsberg sier til lokalavisa at flyttingen skjer for å tilpasse seg den globale etterspørselen. Han kan pr i dag ikke si hvor mange av de 400 ansatte i GKN på Kongsberg som vil bli berørt av endringene. Han sier videre at de ansatte ble overrasket over meldingen, og at han forståelse for deres bekymring for jobbene sine.

Ansatte i bedriften kontaktet mandag Kongsberg Arbeiderparti om situasjonen ved GKN Aerospace. På et møte deltok blant annet Jonas Gahr Støre, som mente at kontantstøtteordningene og tiltak må bli mer treffsikre. Han lovet å påvirke overfor regjeringen.

Meldingen om delvis flytting av produksjonen fra Kongsberg til Sverige skal ha kommet svært overraskende på de ansatte. Nitos tillitsvalgt ved bedriften, Richard Ekra, har ifølge Laagendalsposten jobbet ved bedriften 25 år. Han frykter for framtiden til GKN på Kongsberg, og han opplyser at de ansatte har fått lite konkret informasjon om flytteprosessen.

Det er ikke mange månedene siden at GKN Aerospace på Kongsberg varslet kutt som følge koronapandemien.

Meldingen om flytting av deler av produksjonen fra Kongsberg til Sverige, kommer samtidig som Kompetanse Norge bevilger 10 millioner kroner til kompetanseløft for Kongsberg-industrien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.08