23948sdkhjf

13 nærkontakter på plattform sendt i land

Onsdag ble en arbeider på Oseberg Sør-plattformen sendt til land etter å ha testet positivt på korona. Nå er ytterligere 13 nærkontakter også sendt i land.

Det skriver E24.

Arbeideren som tirsdag testet positivt på Oseberg Sør-plattformen, foretok to såkalte hurtigtester. Etter ankomst til Haukeland sykehus torsdag ble det foretatt en mer inngående analyse, som også viste positivt testresultat.

Dette har medført at ytterligere 13 nærkontakter av den smittede er sendt i land for å gå  i karantene. Totalt er det 90 som jobber på Oseberg Sør-plattformen, og boreopasjonen er blitt noe redusert som følge av ilandsendelsene. For øvrig går produksjonen som normalt ved plattformen.

Pressekontakt Morten Eek i Equinor, som er ansvarlig for driften av plattformen, opplyser til nettstedet at man nå skal hente inn nytt personell som kan gjenoppta boringen.

Personen som først ble smittet på plattformen, er ikke ansatt i Equinor, men hos en underleverandør. Eek opplyser at man er i gang med å vaske ned fellesområdene på plattformen, og at man behandlet personen med symptomer på covid-19 som et smittetilfelle fra første stund vedkommende fikk symptomer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.095