23948sdkhjf

Solid økning for verdens råstål-produsenter

Verdens største råstål-produsenter produserte 161,9 millioner tonn i oktober i år. Det er en økning på 7,0 prosent sammenliknet med samme måned i 2019.

Det viser ferske tall fra Worldsteel, som er en organisasjon som har verdens største råstål-produsenter som medlemmer. Tallene fra de 64 landene som rapporterer til Worldsteel viser at produsentene har kommet seg over den verste krisen i forbindelse med koronapandemien, selv om det fortsatt er store utfordringer. Råstål-produsentene i de 64 landene produserte 161,9 millioner tonn med råstål i oktober i år, og det er en økning på 7,0 prosent satt opp mot samme måned i fjor.

Den største økningen finner vi i Asia, der Kina – verdens største råstål-produsent-land – økte med 12,7 prosent i oktober i år. India hadde en økning på 0,9 prosent, mens Japan opplevde en nedgang på 11,7 prosent. Også sør-koreanske råstål-produsenter merket en nedgang – på 1,8 prosent i oktober.

I EU-regionen var det Tyskland som hadde mest positiv utvikling i oktober med en økning på 3,1 prosent, mens Italia og Spania hadde nedgang på henholdsvis 4,6 og 7,7 prosent.

Også USA opplevde en sterk tilbake i oktober – på hele 15,3 prosent sammenliknet med samme måned i fjor.

Andre land: Ukraina opp med 5,9 prosent, Tyrkia opp med 19,4 prosent og Brasil opp med 3,5 prosent.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.25