23948sdkhjf

Flytter produksjonen hjem

Rullator-bedriften Topro Industri flytter enda mer av produksjonen tilbake til Gjøvik. - Det skal bedre lønnsomheten og sikre arbeidsplassene.

Det uttaler adm. dir. ved Topro Industri, Asbjørn Eskild, til Oppland Arbeiderblad (OA).

Topro Industri er en aktør med hovedkontor på Gjøvik, som produserer rullatorer. Tidligere har kompontentene til deler av rullatorene blitt produsert i Kina, og nå skal Gjøvik-bedriften selv sørge for at mekanismen som gjør det enkelt å legge sammen rullatoren, flyttes tilbake til Gjøvik fra Lena, der komponenten så langt har blitt produsert. Mekanismen kalles «krysset», skriver OA.

Bedriften investerer rundt 14 millioner kroner i en automatisert produksjonslinje for «krysset», som er en viktig komponent i rullator-produksjonen. Produksjonslinjen skal være på plass i april neste år.

– Dette bidrar til både å øke vår lønnsomhet og sikre arbeidsplassene i Gjøvik, sier administrerende direktør Asbjørn Eskild til OA.

Topro Industri har også tatt tilbake en del av produksjonen av plastkomponenter fra Kina. Bedriftens strategi er å satse mye mer av produksjonen på ett sted.

RULLATORER: Topro Industri på Gjøvik produserer rullatorer. FOTO: TOPRO INDUSTRI

Det skal produseres mer enn 110.000 «kryss» ved Gjøvik i løpet av ett år.

Den nye satsingen vil medføre at bedriften må ansette flere folk.

Heller ikke Topro har vært skånet for koronapandemien. Særlig under nedstengningen i vår merket de et stort fall i omsetningen, fordi folk i Mellom-Europa spesielt ikke kom seg til butikkene og fikk kjøpt rullatorer. Det førte til fall i omsetningen og permitteringer i Gjøvik og ved salgsorganisasjonen i Tyskland. Om lag 40 ansatte ble permitterte.

Men nå er alle tilbake på jobb igjen, og det skal satses for fullt med 110 ansatte i Gjøvik.

«Tilbakeføring av produksjon av komponenter til eget hus, samt flere mindre grep i produksjonen og noe prisøkning kommer til å gi bedriften et godt driftsresultat i år» skriver OA.

Foreløpig kan det bli et resultat på om lag 18 millioner kroner i år. Det betyr 10 millioner bedre enn det som var budsjettert. Men omsetningen i 2020 kommer til å gå ned en del – ca 10 prosent – grunnet koronapandemien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094