23948sdkhjf

SE BILDENE: Trafostasjon fraktet gjennom Oslos gater

Natt til tirsdag 10. november bisto Trafikkorpset i Oslo politidistrikt Statnett med en spesialtransport av en trafostasjon som skulle fraktes fra Hjortneskaia opp til Frogner trafostasjon på Sørumsand.

Trafoen kom med Statnetts båt "Elektron". Statnett foresto selve forflytningen av trafoen, og er nok de i Norge som er best på dette. Statnett har erfaring med denne type oppdrag og ikke minst har de stor kompetanse og det riktige utstyret og innstilling som kreves.

- Vi bisto Statnett med mannskaper slik at transporten ble gjennomført på en trafikksikker måte, og slik at annen trafikk ble berørt så lite som mulig. Når det er så stort og tungt som dette, må nødvendigvis annen ferdsel bli noe berørt. At det likevel gjøres så skånsomt som mulig er målsettingen, sier Finn Erik Grønli, politioverbetjent ved Trafikkorpset.

I TUNNEL: Trafostasjonen ble blant annet transportert gjennom Oslotunnelen. FOTO: STATNETT

Det å ledsage diverse spesialtransporter er en lovpålagt oppgave for politiet. I Oslo er det i første rekke Trafikkorpset som forestår denne type oppgaveløsning. Slike transporter krever planlegging og et tett samarbeid med transportøren og veimyndigheten. -Det er mange slike spesialtransporter som beveger seg på veinettet i Oslo nattestid, og det er det kanskje ikke alle som er klar over, sier Grønli.

- Ut fra en samfunnsmessig betraktning, med tanke på infrastruktur og beredskap, og det å sikre strøm til store deler av befolkningen og næringsvirksomhet, er disse transportene svært viktige. Skulle noe gå galt, vil også konsekvensene kunne bli svært store og alvorlige. Derfor er det viktig at de blir gjennomført på en forsvarlig måte og uten uhell, og det er her vi kommer inn i bildet, avslutter Grønli.

 

Kilde: Statnett

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079