23948sdkhjf

Et skritt nærmere for Yara Birkeland

Sist lørdag ankom verdens først førerløse containerskip – «Yara Birkeland» - Brevik. Nå skal det testes i Horten før det overleves Yara.

Det er Vard Brattvåg som så langt har hatt siste hånd på å ferdigstille «Yara Birkeland», som er verdens første førerløse containerskip. Sist lørdag ankom skipet Brevik, der det skal ligge noen dager før det skal videre for ytterligere testing i Horten. Deretter skal skipet overleves Yara for å gå i trafikk mellom Herøya, Brevik-terminalen og Larvik.

I tillegg til å være førerløst, er skipet også et nullutslippsfartøy.

Ved Vard-verftet i Brattvåg har skipet vært gjennom testing for kontainerlossing og stabilitet. I Horten vil skipet gjennomgå ytterligere tester og forberedelser for autonome operasjoner.

«Yara Birkeland» har støtt på noen utfordringer underveis i prosessen, og de største utfordringene har ligget på den autonome logistikken på land. Skipskonstruksjonen har stort sett gått etter planen med noen små forsinkelser. Prosjekt-teamet bak «Yara Birkeland» jobber nå med å løse utfordringene knyttet til den autonome logistikken på land.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094