23948sdkhjf

SE BILDENE: Storskip inn i dokken hos Ulstein

11.november ble Lindblads neste ekspedisjonscruiseskip, «National Geographic Resolutions», slept inn i dokkhallen til Ulstein Verft. Hallen blir nå tømt for vann, og en fase med høy aktivitet i skipsbyggingsprosjektet tar nå til.

Skroget kom fram til Ulstein Verft 22. oktober. Siden den gang har det blant annet vært jobbet med med lyssetting og sikring. Nå når skipet har kommet inn i dokkhallen, tar innredningsarbeidet til for fullt. Det blir videre utført elektrisk arbeid, isolering, rørarbeid, stålutrusting og montering av utvendige vinduer - for å nevne noen av oppgavene.

PÅ VEI: Ekspedisjonscruiseskipet blir tauet inn i dokken ved Ulstein Verft. FOTO: DANIEL OSNES/ULSTEIN

Dokkhallen ble ferdigstilt i 2002, og gjør at skipsbyggingen skjer i et tørt og kontrollert miljø. Dokken har en totallengde på 225 meter, og kan bli delt opp i to deler. Den indre delen, dokkhallen, har en lengde på 110 meter, og porten har en bredde på 34 meter. De to hovedkranene i dokkhallen kan ta tandemløft opp til 500 tonn.

Skipet er søsterskip til «National Geographic Endurance», som ble levert våren 2020. Lindblad Expeditions er et cruiserederi med hovedkvarter i USA. De samarbeider tett med National Geographic.

 

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078