23948sdkhjf

Nytt russisk fartøy med koronasmitte

En person om bord på den russiske fiskebåten «Aquamarine» har testet positivt for koronaviruset. Fartøyet ligger nå til kai i Tromsø.

Det er ikke mange ukene siden et annet russisk fartøy måtte legge til kai i Tromsø med mistanke covid-19 om bord. Den gang viste det seg at svært mange av mannskapet om bord var smittet.

Nå er det foretatt en test av en person om bord i den russiske fiskebåten «Aquamarine», og han har testet positivt på covid-19. Fartøyet kom ifølge Nordlys til Tromsø fordi man mistenkte smitte om bord.

Skipet har et mannskap på 43 og og 42 av disse er om bord i båten. Alle er russiske. De får ikke gå i land inntil videre. Personen som har testet positivt på korona, ble fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge, melder Tromsø kommune i en pressemelding.

– De oppholder seg om bord og får ikke gå i land inntil videre. Mannskapet transporteres i løpet av tirsdag bort fra båten og blir innlosjert på et egnet karantenested, sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen i pressemeldingen.

Besetningsmedlemmer som viser symptomer forenelige med covid-19, blir innlosjerte ved koronasenteret i Kroken, opplyser kommunen videre.

Prøvesvar er ventet for det øvrige mannskapet i løpet av onsdag formiddag. 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078