23948sdkhjf

SE VIDEO: Stålgiganter går sammen om hyperloop-rør

Tata Steel og den sørkoreanske stålprodusenten POSCO går sammen for å bygge infrastrukturen til hyperloop – et transportsystem for mennesker og varer som skal foregå i et rør med svært høy hastighet.

Det er Steeltimes International som skriver at Tata Steel og POSCO nå går sammen om å bygge infrastrukturen til hyperloop. Foreløpig er det to aktører i verden som har satset ekstra mye på denne nye unike formen for transport. Det er Hardt Hyperloop I Europa og Virgin I USA. Det finnes ytterligere 10 andre hyperloop-prosjekter som også kan benytte seg av den teknologien som nå skal utvikles av Tata Steel og POSCO.

Hyperloop kan være framtidens transportmulighet. Forsøk har vist det at kan være mulig å transportere mennesker og varer gjennom et rør i en kapsel som kan ha en hastighet på mer enn 1000 km/t og som bruker svært lite energi.  Det gjøres ved et lavtrykksmiljø hvor luft er fjernet for å redusere motstand og minske energibruken – samtidig som man kan opprettholde en rett linje over lange distanser.

Tata Steel og POSCO vil utvikle høystkvalitets stål som er spesialdesignet for bruk i disse store rørene, som vil være opptil 3,5 meter i diameter. I tillegg vil de to gå sammen om å forske på andre innovative rørsystemer og -design.

-På verdensbasis kan hyperloop være framtidens løsning på høyhastighets transport som også er svært bærekraftig, og dette er etter vårt skjønn veldig spennende prosjekter. Dette er en viktig del av vår ambisjon mot dekarbonisering, sier teknisk sjef i Tata Steel, Ernst Hoogenes, som roser samarbeidet som selskapet inngår med den sørkoreanske stålprodusenten POSCO.

En talsperson for POSCO sier på sin side at de har forsket på ulike stålrør i mer enn 10 år, og at dette kan være et bidrag sammen med Tata Steel i få realisert hyperloop som den mest miljøvennlige transportmetoden I framtiden.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093