23948sdkhjf

Sikret seg stor lokal kontrakt

Østerbø Maskin i Gulen kommune skal levere nødstrømsaggregat til Ålesund sykehus. Kontrakten har en verdi på 10 millioner kroner.

Det betyr at dette er det største aggregatprosjektet for Østerbø Maskin noensinne, skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi har tatt skrittet inn blant de største og fremste leverandørene på nødstrøm og reservekraft i Norge, sier lederen aggregatavdelingen i Østerbø Maskin, Magne Halland. Han legger til at bedriften er veldig stolt av det store prosjektet, som er et ett av fire større prosjekt som Østerbø Maskin har neste år.

AGGREGAT-LEVERANDØR: Østerbø Maskin er blitt en stor leverandør av strømaggregater, og har nå sikret seg en stor kontrakt til sykehuset i Ålesund. FOTO: ØSTERBØ MASKIN

Kort fortalt: Maskinene som Østerbø skal levere, vil starte opp og gi strøm dersom det vanlige strømforsyningssystemet ved sykehuset skulle bli borte. Bedriften skal nemlig levere tre strømaggregat på 1330 kilowatt hver, og de skal erstatte flere eldre aggregat som er plassert på sykehuset i dag.  Det nye er at alt nå blir samlet i et stort nytt nødstrømsbygg med adskilte rom, lydfeller og skorstein for hvert aggregat.

KONTROLL: Åge Østerbø har kontroll på elektro og styringssystem hos Østerbø Maskin. FOTO: ØSTERBØ MASKIN

– Det som gjør anlegget avansert og ekstra faglig interessant for oss er samspillet mellom disse tre aggregatene og alle hovedtavlene med egne omkoblere som skal fungere sammen, både under normale og uventde forhold, sier Halland i videre i pressemeldingen.

Heller ikke Østerbø Maskin har vært uberørt av koronapandemien, og i mars i år måtte også denne bedriften permittere flere ansatte. Men så snudde det og nå har selskapet mye å gjøre framover. De skal blant annet ansette tre nye personer, en av dem til aggregatavdelingen.

Hele prosjektet skal være ferdigstilt våren 2021.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.083