23948sdkhjf

Nordic Steel viktig i Norges største anleggsprosjekt

Det omtales som det dyreste anleggsprosjektet i Norge noen gang. Nordic Steel skal sørge for at prosjektet kan bli gjennomført.

I hvert fall er de medvirkende til at prosjektet blir en realitet. Det skriver Jærbladet. Bryne-bedriften har nemlig fått kontrakten med å spille en viktig aktør i forberedelsene til prosjektet som binder Bergen vest og øya Sotra i Vestland fylke sammen på en ny måte. Selve prosjektet tar til høsten neste år.

Men før dette skjer skal Nordic Steel være med å sørge for at flere kilometer med høyspentledninger skal flyttes. Selskapet produserer nemlig utstyret som er nødvendig for å få denne jobben gjort.

Daglig leder i Nordic Steel, Børre Lobekk, forteller til Jærbladet at tunneler, bruer og andre samferdsels- og infrastrukturprosjekter er et satsingsområde for bedriften.

PRODUSERT LOKALT: Materialet som Nordic Steel leverer til prosjektet er produsert på Bryne. Her er rekkverk i ferd med å bli kjørt ut for montering. FOTO: NORDIC STEEL

Nordic Steel skal blant annet levere rekkverk, dører, ventilasjonsrister, leidere og annet tilkomstutstyr. Lobekk opplyser at alt utstyret blir produsert og ferdigstilt ved selskapets lokaler på Bryne.

-Herfra blir det sendt ut og montert på stedet, sier han, og legger til at prosjektet sikrer mange trygge arbeidsplasser utenom olje- og gassnæringen.

Sotrasambandet, som skal stå ferdig i 2026, er ikke det første større prosjektet som Nordic Steel har vært involvert i. Selskapet har levert både til Eiganestunnelen og Ryfast-prosjektet – to prosjekter som utgjør store millionbeløp for Nordic Steel.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109