23948sdkhjf

Lokal anleggskjempe må kutte 100 stillinger

Isachsen Anlegg er en av de største aktørene i det som tidligere ble kalt «nedre Buskerud». Nå melder bedriften at det er tøffe tider, og varsler at 100 stillinger må bort.

Det var torsdag at de ansatte ble informert om kuttene, går det fram av en pressemelding fra selskapet. Isachsen Anlegg i Solbergelva har slitt over flere år, og når koronaen slo inn for alvor, kom bedriften i en ytterligere skvis.

Daglig leder Anders Høiback sier i pressemeldingen at flere år med svak lønnsomhet i kombinasjon med siste års sviktende ordreinngang er årsaken til nedbemanningen nå. Selskapet går trolig mot et underskudd på 43 millioner kroner i 2020.

I pressemeldingen fra Isachsen Anlegg skriver Høiback at man har jobbet iherdig med å finne løsninger med mål å unngå nedbemanning, men at dette ikke var mulig for å kunne opprettholde forsvarig drift framover. I tillegg går det koronaen har gjort livet for Solbergelva-bedriften tøffere med færre oppdrag, økt og fordyrende smitteverntiltak og redusert drift.

Selskapet har for tiden 550 arbeidsplasser, og 100 av disse skal nå bort. Både funksjonærer, ledere og fagarbeidere vil bli rammet. De som blir berørt vil få beskjed om dette fredag.

Av pressemeldingen går det også fram at Isachsen Anlegg har planer for en omstilling med redusert antall avdelinger og en optimalisering av strukturen i selskapet for å tilpasse seg markedssituasjonen framover.

Det er bare halvannen måned siden at selskapet sikret seg en kontrakt verd 57,2 millioner kroner for utbedring av Svelvikveien.

Isachsen Anlegg er en del av konsernet Hæhre & Isachsen Gruppen, og daglig leder Anders Høiback fremholder at konserntilhørigheten gir en ekstra trygghet i å fortsatt kunne tenke langsiktig, tross den krevende situasjonen selskapet står i.

– En større finansiell trygghet, og ikke minst erfaring og kompetanse fra styret og andre ressurspersoner i konsern er en stor fordel når vi møter krevende tider som nå, avslutter Høiback.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11