23948sdkhjf

Skal vokse til tross for pandemien

Målet for Kongsberg Gruppen er å vokse i takt med markedet, ja kanskje raskere enn markedet. Til tross for koronapandemien.

Slik oppsummerer Laagendalsposten den heldigitale kapitalmarkedsdagen 2020 som Kongsberg Gruppen gjennomførte torsdag. Det var en optimistisk tone å spore hos ledelsen i konsernet. Vekstplanene – til tross for at koronapandemien har skapt et utfordrende marked – beholdes slik det som ble lagt fram i fjor.

Det betyr at omsetningen skal opp fra 23,3 milliarder i 2019 til over 30 milliarder – en økning på nærmere 30 prosent.

– Kongsberg Gruppen vokser, og har levert gode økonomiske tall de siste årene. Jeg er fornøyd med resultatene, sa konsernsjef Geir Håøy, da han innledet konferansen, ifølge lokalavisa.

Det viser seg nemlig at Kongsberg Gruppen klarer å opprettholde sin markedsandel, inntektene før skatt er økende og gjennomføringen av konsernets prosjekter er god – til tross for koronapandemien, kom det fram under kapitalmarkedsdagen.

Håøy understreket likevel at disse resultatene ikke må bli noen sovepute fordi pandemien er ikke over, verden har endret seg og markedet er utfordrende.

- Men vi skal vokse, lovet han overfor de digitale deltakerne.

Dette er Kongsberg Gruppens mål for de ulike forretningsenhetene:

Kongsberg Maritime skal øke med over 13 prosent, Kongsberg Digital med mer enn 14 prosent og Kongsberg Defence & Aerospace skal opp med over 16 prosent.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.422