23948sdkhjf

Kværner Stord-arbeidere brøt karantenereglene

De tre fikk 20.000 kroner i bot hver, og har vedtatt foreleggene.

Det melder flere medier torsdag.

Til sammen er det fem personer i Sør-Vest politidistrikt som har brutt karantereglene og fått forelegg. Tre av dem er innleide arbeidere ved Kværner Stord.

De tre ble, ifølge en pressemelding fra politiet, observert av politiets patrulje da de kom i en drosje og var på vei ut av denne utenfor en brakkerigg ved Kværner Stords anlegg. Det er i denne riggen de skal sitte i karanteneperioden på 10 dager før de kan begynne å jobbe. De tre hadde imidlertid ikke fulgt reglene, og ble bøtelagt med 20.000 kroner hver. De skal ha vedtatt bøtene på stedet.

Utlendingsmyndighetene vurderer å om de skal utvises fra landet.

Sist helg kom mer enn 200 personer fra utlandet til en ny rotasjon ved anlegget på Stord. Det er for tiden mer enn 500 gjestearbeidere ved verftet. De tre som er bøtelagt kom til Norge fra Storbritannia 6. november.

Kværner ser svært alvorlig på karantebruddet, og opplyser til NRK at de har nulltoleranse for slike brudd.

- Vi er glade for at lovbruddene ble oppdaget, og vi har tatt affære overfor selskapet de tre var ansatte i. De tre er blitt demobiliserte fra våre prosjekt med umiddelbar virkning, sier kommunikasjonssjef Odd Naustdal i Kværner Vest-Norge til NRK. Han kjenner ikke til at andre karantebrudd.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094