23948sdkhjf

Negativt først i hjemlandet, deretter positiv test ved ankomst

Åtte arbeidere som kom til Kværner Stord nylig, testet positivt for covid-19 etter ankomst. Det spesielle var at alle sammen hadde testet negativt før avreise fra hjemlandet.

Dette skaper utfordringer for bedrifter som er avhengig av innleide utenlandske arbeidere. Men nå har altså dette skjedd ved Kværner Stord.

Det er Haugesunds Avis (HA) som forteller historien om de åtte, som hadde testet negativt ved avreise hjemlandet, men som testet positivt ved første test etter ankomst til Stord.

Bare sist helg var det alene 276 utenlandske arbeidere som kom til Kværner Stord, melder avisa. Alle ble testet, og åtte av dem var altså smittet av koronaviruset. De er uten symptomer og satt i isolasjon, mens de andre er satt i karantene.

– Dette er det høyeste tallet av smittede som er registrert ved verftet på én innkommende rotasjon, forteller kommunikasjonssjef Odd Naustdal til Haugesunds Avis.

Kværner bruker egne charterfly og charterbusser som et smitteverntiltak for de utenlandske arbeiderne. I tillegg har verftet gode fasiliteter får testing, karantene og isolasjon. Fra mandag ble det kjent at alle reisende fra røde land må vise fram negativ covid-19-test ved ankomst til Norge. Dette er et krav Kværner Stord har hatt over en lengre periode.

Naustdal sier til HA den økte smitten verftet nå opplever er et resultat av den smittesituasjonen som er i Norge og i Europa for øvrig.

-Men vi har et robust system som skal avdekke covid-19-positive, legger han til.

Naustdal sier videre at arbeiderne ikke har kontakt med lokalsamfunnet eller andre ansatte, noe som bekreftes av at det ikke er funnet noe sammenheng mellom smitte blant arbeiderne og andre i Stord kommune.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094