23948sdkhjf

Verft dropper flere utenlandske arbeidere

Innleid utenlandsk arbeidskraft har ført til mye smitte ved Havyards verft i Hyllestad kommune. Nå sier selskapet stopp. De skal ikke hente inn mer utenlandsk arbeidskraft.

Havyards verft i Leirvik er inne i en ny smittebølge, der 21 personer har testet positivt. Kommunelegen sier hun forventer flere positive testsvar. Dette skjer halvannen måned etter at verftet hadde 100 smittede, et utbrudd som spredde seg blant innleide utenlandske arbeidere på brakkeriggene, melder Firda.

Ved begge anledninger er det mye som tyder på at smitten kommer fra utenlandske arbeidere.

Så langt har verftet hentet 120 arbeidere fra utlandet, men nå er det stopp, opplyser verftsleder Erlend Hatleberg til avisa. Det betyr at verftet er fornøyd med det antallet utenlandske arbeidere som er ved verftet nå og fram til jul. Det blir altså ikke hentet inn nye arbeidere. Hva som skjer på nyåret skal tas opp til vurdering nærmere jul.

For tiden sitter 73 personer i karantene ved verftet. 21 er bekreftet smittet. En båt på verftsområdet er sperret av fordi smittesporingen tydet på det var overflate smitte på denne båten som forårsaket smittespredningen.

Etter 72 timers stengning og desinfisering ble båten åpnet opp igjen for arbeid tirsdag.

Verfsleder Hatleberg sier at situasjonen er krevende.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094