23948sdkhjf

Stengt i ett år etter brannen

Equinors gassanlegg på Melkøya i Hammerfest kan komme til å være stengt i ett år etter brannen i slutten av september.

Det er flere medier som melder dette.

Det var 28. september det brøt ut en større brann på Melkøya i Hammerfest. Brannen har gitt store brannskader på en kraftturbin, som det finnes fem av ved anlegget. Videre har sjøvann, som det ble brukt store mengder av i slokkingsarbeidet, gjort skade på hjelpesystemer som elektroutstyr og kabler.

Det er disse følgeskadene som det vil ta tid å utbedre, og Equinor uttaler at det kan ta så lang tid som 12 måneder før dette er skjedd – avhengig av leveransetid på utstyr som er nødvendig. Det skal dreie seg om flere 100 kilometer med kabler som må byttes ut.

Det er ennå ikke klart hva utbedringene vil koste, og ei heller hva det vil si i tapte inntekter for Equinor, men at det kommer til å koste mye er helt klart.

Både Equinor selv, Petroleumstilsynet og politiet har startet gransking av brannen, en brann som karakteriseres som svært alvorlig. Disse granskingene vil pågå ut 2020.

De neste 12 månedene vil Equinor derfor prioritere å utføre annet vedlikeholds- og utbedringsarbeid. Dette var arbeid som var planlagt for 2021.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.14