23948sdkhjf

Ny kontrakt for Kongsberg-selskap

Kongsberg Aviation Maintenance Services AS (KAMS) har signert kontrakt med Pratt & Whitney. Kontakten omfatter ansvar for motorvedlikehold, reparasjon, overhaling og oppgradering (MRO & U) av motorene til F-35 kampfly.

Det går fram av en pressemelding fra Kongsberg Gruppen.

Sammen skal partene drifte et av de fem globale F135-vedlikeholdsdepoter. Dette er den første kontrakten i en serie av kontrakter som skal strekke seg over flere år. Kontrakten sørger for vedlikehold, reparasjon, overhaling, oppgradering (MRO & U) og logistikkstøtte til det globale nettverket for F135-motoren, for å understøtte Joint Fighter Program for F-35 kampflyene.

Depotet har allerede kapasitet til å støtte flere reparasjoner, overhalinger og forsyning av reservedeler.

- Etter hvert som F-35 flåten utvides til nye baser rundt om i verden, er Pratt & Whitney fokusert på å etablere et globalt nettverk for service, vedlikehold og oppgraderinger av F135-motoren gjennom hele livssyklusen, sa Nancy Bordick, administrerende direktør, Global Sustainment Services for Pratt & Whitney.

- Denne kontrakten er en viktig milepæl for å etablere slik kapasitet i den europeiske regionen, og vi ser frem til å fortsette å samarbeide med KAMS-teamet om kvalifiseringen av Norway MRO & U.

- Dette er nok et spennende steg for KAMS i retning av å etablere oss som en pålitelig- og høy-kvalitets MRO-leverandør. KAMS har over 40 års erfaring med vedlikehold av F100-motoren til det norske Luftforsvarets F-16 flåte. Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med Pratt & Whitney på det nye depotet her på Rygge. Vi er også veldig glade for å se at depotet skaper nye lokale kompetansejobber for Moss og Rygge regionen, sier Atle Wøllo, administrerende direktør i KAMS.

KAMS kommer til å ansette og utdanne- mekanikere, teknikere og logistikkpersonell, og vil gradvis kvalifisere til mer komplekse tjenester og utvidede ansvarsområder. Depotet er bygget med tanke på utvidelse i forberedelse til økningen i arbeidsomfang og nye forretningsmuligheter..

- Vi er stolte av å kunne åpne dette nye vedlikeholdsdepoet. Med dette etablerer vi en nasjonal kompetansebase for F135 som støtter F-35 programmet. KAMS spiller en avgjørende rolle i vår MRO-strategi, og denne kontrakten befester KONGSBERG’s samarbeid med Forsvaret, og forpliktelsen til å sikre operativ beredskap. Et tett samarbeid med Pratt & Whitney og Forsvarsdepartementet har bidratt til at vi nå når denne historiske milepælen, sier Eirik Lie, administrerende direktør for Kongsberg Defense & Aerospace.

Kongsberg Aviation Maintenance Services AS (KAMS) er majoritetseid av Kongsberg Defense & Aerospace med 50,1% av aksjene, og med Patria of Finland som eier de øvrige 49,9% av aksjene.

 

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11