23948sdkhjf

«Importsmitte-bedrifter» får hjelp

Bedrifter som organiserer sitt eget smittevernregime for å hindre importsmitte fra innleide utenlandske arbeidere, får nå økonomisk støtte fra regjeringen.

Det skriver VG tirsdag morgen.

Regjeringen legger tirsdag fram en ny krisepakke til norsk næringsliv, og to av bransjene som nå prioriteres er verftene og bygg og anlegg.

Verftene har brukt millioner av kroner til å sørge for egne smitteverntiltak som har spesielt vært rettet mot innleid arbeidskraft, og som har ført til mye importsmitte. Nå varsler næringsminister Iselin Nybø (V) overfor VG at verftsindustrien og bygg- og anleggssektoren kan vente seg kompensasjon.

– De har fått betydelige kostnader som følge av dette, men dette er en ordning til alle næringer som er rammet. Staten går allerede inn med en betydelig andel når de gjelder karantenehoteller, men vi kommer nå også med en egen ordning på 480 millioner kroner som går til bedriftene som organiserer dette selv, sier Nybø til VG.

Ifølge Nybø skal bedriftene skal få støtte på 800–1000 kroner per dag pr ansatt for å kompensere for noen av utgiftene som de nye tiltakene medfører. Hun sier at de nasjonale smittetiltakene som er innført er avgjørende for å få kontroll på koronaen her i landet, og at regjeringen derfor stiller opp med penger for å avhjelpe litt på kostnadene som mange bedrifter har hatt som følge av disse tiltakene.

– Jeg opplever at næringslivet er innforstått med at vi må gjøre noen tiltak nå, for alternativet er at vi må stenge ned mye mer senere. Det er den vanskelige balansen med å både ha tiltak og avlaste kostnadene som følger av tiltakene.

 

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094