23948sdkhjf

ABB fullfører neste steg på undervannsreisen

ABB og OneSubsea, et Schlumberger-selskap, har gjennomført verdens første fullskala undervanns integrasjonstest av en omformer og kompressor.

Etter ABBs vellykkede validering av verdens første undervannskraftsystem i november i fjor, har selskapet sammen med OneSubsea gjennomført en ny test som demonstrerer at 8 megawatt (MW) akseleffekt er tilgjengelig med en enkelt omformer (Variable Speed Drive) koblet til en kompressor.

Ved å bruke OneSubseas flerfase våtgasskompressor (WGC6000) som opererte i en hydrokarbonsløyfe, ble testen utført i et vannbasseng ved OneSubseas anlegg på Horsøy utenfor Bergen.

- Den integrerte testen viser at vi har en robust og pålitelig undervannssomformer for nedsenkede pumper og kompressorer, som fra OneSubseas WGC6000 og andre produsenter, sier Per Erik Holsten, administrerende direktør i ABB.

Industripartnerne Chevron, Total og Equinor finansierte testen som ble gjennomført i sommer. Med restriksjoner i reising og sosiale relasjoner, ble en stor del av testen utført med digital fjernjobbing, som til slutt kulminerte i en virtuell samling med over 100 deltakere fra hele verden.

FYLLES: Her fylles bassenget med vann. FOTO: ONE SUBSEA

- Teamet vårt løste utfordringene med pandemibegrensningene slik at testen kunne gjennomføres, legger Holsten til.

Ved å fullføre denne milepælen har både ABBs undervannsomformer og OneSubseas flerfasekompressor oppnådd teknologiredighetsnivå 5 (TRL5) og er klare for markedet. Sammen gir de en disruptiv optimalisering av undervannsprosessering og såkalte tie-backs.

Omformeren er en hovedkomponent i ABBs toppmoderne undervanns kraftfordelings- og konverteringssystem, som ble kommersielt tilgjengelig ved utgangen av 2019. Systemet gir bedrifter tilgang til en pålitelig kraftforsyning på opptil 100 MW over avstander opptil 600 kilometer og ned til 3000 meters vanndyp via en enkelt kabel. Det forventes å bidra til å omstille olje- og gassoperasjoner til havs, noe som muliggjør stadig mer fjernstyrte, autonome og undervannsdrevne anlegg i havrommet. ABB bringer banebrytende potensial til offshoreindustrien og nye muligheter i havrommet.

Kilde: Pressemelding fra ABB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093