23948sdkhjf

Nytt større utbrudd ved Havyard-verftet

Hyllestad kommune melder om 11 nye positive prøvesvar knyttet til det de kaller det «nye utbruddet» ved Havyar-verftet i Leirvik.

Til sammen er det dermed kommet 12 nye positive koronatester fra arbeidere som er tilknyttet verftet i Hyllestad kommune i løpet av helgen. Ifølge kommunen er det også en positiv «innreiseprøve» som ikke er relatert til utbruddet ved verftet.

Kommunen skriver på sin hjemmeside at de fortsatt anser utbruddet som avgrenset, men på grunn av omfanget kommer man til å sette krisetab og iverksette tiltak i samråd med New Hayvard Ship Technology.

Verftet i Hyllestad er det samme verftet som måtte stenge i to uker i begynnelsen av oktober da det ble oppdaget en rekke smittede for personer i tilknytning til verftet. Like før helgen kom også beskjeden om at 100 av 160 ansatte ved verftet vil miste jobbene sine som følge av nedbemanning.

Av de 12 testene som mandag ble offentliggjort av kommunen, er seks av dem de tilfellene Metalsupply skrev om i helgen i et eget nyhetsbrev.

Lørdag kom det også melding om at en innleid arbeider ved Brødrene Aa i Gloppen kommune har testet positivt for koronaviruset. Det er det siste av noen få smittede verftet har hatt så langt. Brødrene Aa opplyser at de nå vil se på hvordan de kan redusere bruken av innleide arbeidere.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078