23948sdkhjf

SSB: Metallvare-industrien trakk ned samlet produksjon

Sesongjusterte tall viser at industriproduksjonen i Norge samlet sett hadde en nedgang på 0,5 prosent fra august til september. Det var en nedgang i næringen metallvareindustri på nærmere 11 prosent som bidro mest til den samla nedgangen.

Det skriver Statistisk sentralbyrå (SSB) i en melding om industriproduksjonen i september.

I tillegg til metallvareindustrien opplevde også næringsmiddelindustrien en produksjonsnedgang i samme periode, noe som blant annet kan knyttes til en nedgang i produksjon og konservering av kjøtt og fisk.

På den motsette sida bidro næringsgruppa oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri til å dempe den samlet nedgangen i industrien, med produksjonsøkning på 4,8 prosent.  Produksjon av ikke-jernholdige metaller bidro også til å dempe nedgangen, med en økning på 6,5 prosent, viser tallene fra SSB.

Norsk industriproduksjon hadde samlet en liten nedgang på 0,5 prosent fra august til september, viser de sesongjusterte tallene. I tredje kvartal steg derimot industriproduksjonen med hele 3 prosent sammenliknet med foregående kvartal. Oppgangen i kvartalet kommer etter at industrien ble hardt rammet av koronapandemien i andre kvartal.

Kilde: Statistisk sentralbyrå

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.219