23948sdkhjf

Innleide arbeidere ikke med i kuttplanene

De innleide utenlandske arbeiderne blir skånet når Havyards verft i Hyllestad skal nedbemanne med 100 ansatte. Det får en av fagforeningslederne til å reagere.

Fagforbundet for Ledelse og Teknikk (FL) reagerer på at det er snakk om ansatte ved verftet, og ikke utenlandske innleide arbeidere som blir rammet når Havyards verft i Hyllestad kommune nå skal nedbemanne. Med 100 ansatte. De utenlandske arbeiderne er i hovedsak ansatt av underleverandører.

Torsdag ble det klart at Havyard skal kutte i bemanningen i verftet i Hyllestad med 100 ansatte.

Det er avisa Firda som skriver at FLT reagerer. Klubbleder Jan Olav Gjerde uttaler til avisa at de vil gå på barrikadene. Forbundet har om lag 40 lokale medlemmer.

– Jeg har ikke fantasi til å se for meg en nedbemanning på 100 mennesker med lokal tilknytning, det er vanskelg å ta innover seg, sier Gjerde til Firda, som er blitt forelagt tallene fra selskapet, og at de ikke ser gode ute.

Han poengterer likevel at selskapet ikke må kutte så mye at det ikke kan rigge seg for å være seriøs aktør i markedet også etter denne prosessen med nedbemanning.

- Om det blir igjen bare 60, så kan det bli vanskelig, sier Gjerde. Han legger til at han kommer til å kjempe med nebb og klør for sitt fagforbunds medlemmer.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.095