23948sdkhjf

100 verftsansatte mister jobben

«Korona»-verftet til Havyard i Hyllestad må nedbemanne. De ansatte fikk meldingen om dette i et møte torsdag.

Det skriver Havyard i en pressemelding. I meldingen skriver selskapet at norsk verftsindustri står overfor alvorlige utfordringer som følge av koronapandemien. Verftet det nå skal kuttes ved ble kjent i norske medier da det i slutten av september hadde stort korona-utbrudd som påvirket hele Hyllestad kommune. Verftet ble stengt ned, men ble åpnet igjen et par ukers tid.

Nedbemanningen på 100 ansatte skjer etter at Havyard har bestemt at datterselskapet New Havyard Ship Technology legger om driften til reperasjons- og serviceverft.

«Dette som følge av de rådende markedsforhold for nybygg og at muligheter for byggefinansiering vil være utfordrende i tiden fremover», skriver Havyard Group i pressemeldingen.

Adm.dir. Gunnar Larsen etterlyser flere tiltak fra myndighetenes side for å legge til rette for skipsbygging i Norge, spesielt nå under koronakrisen. Han skriver i pressemeldingen at konsekvensene av koronapandemien er en ekstra stor utfordring for verftene. «Vi ønsker oss støtte fra myndighetene for å komme gjennom krisen», uttaler han i pressemeldingen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078