23948sdkhjf

Nordic Steel har fått kontrakt på verdens største havvindpark

Doggerbank utenfor Storbritannia blir størst i verden på havvind. Det banebrytende prosjektet får i første omgang 130 tonn ventilasjonskanaler fra Nordic Steel. Aibel AS i Haugesund har kontrakt med Equinor og det britiske selskapet SSE for å bygge to omformer-plattformer på Doggerbank.

Det er fra disse plattformene at høyspent likestrøms-teknologi skal brukes for å levere energi til britiske husstander. Nordic Steel har inngått kontrakt med Aibel for å levere ventilasjonskanaler til den første plattformen. Avtalen innebærer også en potensiell opsjon på den andre plattform-utbyggingen. Dette verdensledende prosjektet er selskapet på Bryne svært stolt over å være med på.  

Produksjonen i full gang

– Kontrakten er den største så langt for HVAC-avdelingen til Nordic Steel og understreker satsingen vår på det grønne skiftet. En betydelig del av produksjonen vår fremover går til kanalene på Doggerbank, forteller Thor Erik Hebnes, leder av HVAC-avdelingen i Nordic Steel.

STOR KONTRAKT: Nordic Steel på Bryne har vunnet en stor kontrakt. FOTO: NORDIC STEEL

Produksjonslokalene bærer allerede preg av satsingen. Nordic Steel er i full gang med å produsere ventilasjonskanalene til Doggerbank. Hele 130 tonn med kanaler skal produseres de neste månedene.

Etter at Nordic Steel har produsert kanalene, blir de sendt til Aibels verft i Thailand for installasjon, før hele plattformen kommer tilbake til Haugesund for sluttmontasje før installasjon ute på feltet.

Produksjonen på Doggerbank skal være i gang i 2023.

 

Kilde: Pressemelding fra Nordic Steel

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11