23948sdkhjf

Gikk konkurs – 55 mister jobbene

Norhard AS i Sirdal I Agder fylke er gått konkurs. Det innebærer at 55 ansatte mister jobbene sine.

Norhard har begjært sitt bo tatt under rettens behandling som konkursbo, melder avisa Agder. Selskapets samlede gjeld er på 127,8 millioner kroner. Bedriftens aktiva består i boreenhet med bakrigg, IKT-kontormaskiner, brakker, patenter, anleggsmaskiner og motorvogner med samlet estimert verdi på til sammen om lag 10 millioner kroner.

Da selskapet ble slått konkurs, var det fortsatt drift i det, og det var 55 ansatte. Disse mister nå jobbene sine.

Ifølge rettsdokumenter legges skyldnerens opplysninger grunn, og derfor antas det at selskapet ikke er i stand til å dekke sine forpliktelser. Det går videre fram av avisa at betalingsvanskene ikke vil være av forbigående art, og at det derfor kan tas ut konkurs etter konkursloven.

Det er Norhards styre som har begjært selskapet konkurs. Avisa Agder skrev så sent som i oktober i år at selskapet opplevde svært negative tall for regnskapsåret 2019. Heller ikke tallene for de årene før dette, var særlig oppløftende, og selskapet gikk i minus også i 2017 og 2018.

2019-tallene skal ifølge daglig leder ha sitt utspring i et prosjekt i Italia. Det var knyttet masse utfordringer til dette prosjektet, noe som medførte at selskapet sto stille med en maskin i neste år. Den daglige lederen fortalte imidlertid til Agder i september at de var i ferd med å snu tallene til noe positiv. Men det har også ikke skjedd, og nå mister 55 ansatte jobbene sine.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11