23948sdkhjf

Industrien bekymret over økt smitte i Europa

Mange av bedriftene i Raufoss Industripark er avhengig av Europa. Nå trer kraftige smitteverntiltak i kraft i både Italia, England, Storbritannia og Tyskland.

Det er ikke så rart at industrien industriparken er nervøs nå. Fordi i mars da koronakrisen rammet verdensdelen, fikk den umiddelbart konsekvenser for flere av bedriftene på Raufoss, melder Opland Arbeiderblad (OA).

Verst gikk det utover europeisk bilindustri. Produksjonen stanset nærmest helt opp, og mange av leverandørene i industriparken i Norge ble permitterte. Nå er alle tilbake på jobb igjen, men der selvsagt bekymret for den nye smitteutviklingen i Europa.

Leder Bjørn Sigurd Svingen i Fellesforbundet frykter hva som vil skje, men han tror mange av landene vil vegre seg mot å stenge helt ned igjen. Og i realiteten har utviklingen vært mer positiv enn man kunne frykte for bedriftene på Raufoss, skriver avisa.

– Det er klart at det blir nervøst når vi igjen hører om en ny nedstengning. Det kommer en ikke unna etter det vi har opplevd tidligere år. Men jeg har hørt meg litt rundt i dag, og enn så lenge får jeg ingen signaler om en negativ utvikling i industriparken, sier han.

En av bedriftene som ble hardest rammet av nedstengningene i Europa i mars, var Benteler Automotive. Men hovedtillitsvalgt Sindre Ensrud ser ikke så alvorlig på situasjonen nå.

-Vi går bra om dagen, og vi har et nivå som er mye mer enn det vi trodde tidligere i år. Vi har ingen indikasjoner på det skal komme nye vanskeligheter, sier han til OA.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078