23948sdkhjf

Mistet jobb etter konkurs – fikk tilbud hos Hydro

Metalprosesseringsbedriften Nyrstar i Høyanger gikk konkurs i slutten av september i år. 36 ansatte mistet jobben. Men nå tilbyr Hydro et foreløpig jobbtilbud til dem.

Konkursen i Nyrstar, som var en viktig bidragsyter i Nyrstars internasjonale virksomheten innen metallprosessering, kom som en overraskelse på svært mange. I slutten av september stengte bedriften dørene og 36 ansatte mistet jobbene sine. Men denne uka fikk de ansatte en gladmelding, skriver avisa Firda.

Mange av de som var ansatt hos Nyrstar er blitt tilbudt midlertidige jobber i Hydro på Husnes. Dette kom fram på et informasjonsmøte onsdag kveld denne uka.

– På denne måten kjøper vi oss mer tid når det gjelder å få i gang ny aktivitet i fabrikklokalene til Nyrstar i Høyanger, sier hovedtillitsvalgt Lars Kjetil Skeie og personalsjef Jonny Manseth hos Hydro Høyanger til avisa.

De tidligere ansatte hos Nyrstar skal i et halvt års tid jobbe med prosjekt i omformingen av verket, og til dette arbeidet har Hydro behov for folk med industrikompetanse.

-Og nettopp dette har vi jo på Nyrstar her i Høyanger. Dette er derfor en vinn-vinn-situasjon for alle parter ved at vi får de tilbake til Høyanger etterpå, og til forhåpentligvis nye aktivitet på fabrikken, sier Skeie videre til avisa. Hydro håper at mellom 10 og 12 personer vil si ja til dette jobbtilbudet, slik at de går en jul i møte der de har jobb og slipper å være urolig for om de blir arbeidsledige.

Det jobbes nå med avtalens detaljer.

Anlegget i Høyanger i Sogn og Fjordane var en viktig bidragsyter til Nyrstars segment innen metallprosessering, og tilfører teknologi som forbedrer produktene i Nyrstar-gruppa. Metallprosesseringa i Nyrstar blir utført ved seks smelteverk, som samlet leverer mer enn 1,1 millioner tonn sink og 235.000 tonn bly.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093