23948sdkhjf

Resultatfall for Aker Solutions

Koronapandemien og påfølgende nedgang i oljeprisen har ført til fall i inntekter og resultat for Aker Solutions.

Det melder selskapet onsdag morgen, da tallene for tredje kvartal ble lagt fram.

Aker Solutions er i ferd med å slå seg sammen med Kværner – igjen. Coronapandemien og oljebremsen har gitt et kraftig fall i inntekter og resultat. Totalt regner selskapet med at omsetningen i 2020 til falle med en fjerdedel.

– Dette var et transformativt kvartal for Aker Solutions, ettersom vi annonserte planene om å fusjonere med Kværner for å skape et sterkere, mer robust leverandørselskap, sier Aker Solutions’ ferske konsernsjef Kjetel Digre i meldingen.

Aker Solutions går som kjent i tospann med Kværner for å styrke seg spesielt inn mot fornybar energi.

I sin rapport for tredje kvartal skriver selskapet at de har bokført en gevinst på 804 millioner kroner som følge av at man spant ut Aker Carbon Capture og Aker Offshore,som begge var en del av Aker Solutions tidligere.

Selskapets inntekter gikk ned i tredje kvartal fra 7,13 til 5,50 milliarder kroner, målt mot samme periode i fjor. Sammenligner man med inntektene i andre kvartal i år er de omtrent uendret.

Aker Solutions regner med at omsetningen i 2020 totalt vil ende på mellom 21 til 22 milliarder kroner, en tilbakegang fra 29,3 milliarder i fjor.

Til tross for koronakrisen så har Aker Solutions gjennom hele 2020 opplevd en økning i ordreinntaket hvert kvartal. I tredje kvartal kom det inn ordrer for 7,1 milliarder kroner. Det bidro til å løfte ordreboken størrelse til 29,2 milliarder, som er over nivået på samme tid i fjor.

Videre har selskapet fra tredje kvartal i fjor klart å kutte driftskostnadene kraftig fra 6,58 til 4,56 milliarder kroner, noe som den store nedbemanningen i selskapet har bidratt til.

Brutto driftsresultat (EBITDA) økte fra 553 til 938 millioner kroner, men det inkluderer gevinsten fra splitten med Carbon og Offshore Wind på 804 millioner. Trekker man ut gevinsten sitter man igjen med 134 millioner.

Aker Solutions opplyser også at de hadde 114 millioner kroner i restruktureringskostnader i tredje kvartal. Det betyr at selskapet siden tredje kvartlene i fjor har brukt totalt 444 millioner på dette.

Antallet egne ansatte i Aker Solutions har falt fra 13.694 til 10.104 de siste 12 månedene. I tillegg kommer innleid arbeidskraft.

I Kværner jobber de også med omorganiseringen. Kværner melder i sin kvartalsrapport at de har gjort en avsetning på 69 millioner kroner for ansatte som har takket ja til gavepensjon.

Se hele kvartalsrapporten fra Aker Solutions (på engelsk) her.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078