23948sdkhjf

Får fart på det grønne skiftet på Helgeland

Torghatten Trafikkselskap sin nyeste stolthet, hybridferja MF Heilhorn, døpes onsdag 28. oktober. - Denne ferja framskynder det grønne skiftet på Helgeland med flere år, og vi er skikkelig stolt, både av ferja og av det samfunnsansvaret vi tar, sier adm. dir. Stein Andrè Herigstad-Olsen.

- I tillegg har vi fått statssekretær i Samferdselsdepartementet, Ingelin Noresjø som gudmor, og det er vi veldig fornøyd med, sier en glad direktør videre.

Ingelin Noresjø mener grønn teknologi og miljøvennlige ferjer er framtida for trafikken langs hele kysten.

- Jeg er glad for at Torghatten Trafikkselskap her går foran og satser på elektrisk ferje på dette sambandet, som en start på elektrifiseringen av Kystriksveien mellom Steinkjer og Bodø. På den måten gjør vi Norge grønnere sammen, sier hun. Regjeringen har satset på grønn teknologi gjennom ulike tilskuddsordninger. Samarbeidet mellom Nordland fylkeskommune og Torghatten Trafikkselskap er bevisste på at dette fungerer, sier hun.

ENOVA og Fylkesrådet i Nordland har stått for finanseringa av ladestasjonene på ferjeleiet Vennesund - Holm og også på Horn - Andalsvåg. Totalt er det en miljøgevinst på 4000 tonn mindre CO2 per år, noe som tilsvarer miljøgasser fra 2000 biler per år.

MF Heilhorn skal trafikkere sambandet Vennesund – Holm. Den skal kjøres 85% elektrisk, og resterende på diesel-elektrisk. Ferjene skal lades mens de ligger ved kai, og ladinga starter automatisk når ferjene har lagt til.

Torghatten Trafikkselskap skal bygge ladestasjonene på begge ferjeleier, og etter hvert overtas de av fylkeskommunen.

-Vi er svært glade for at Nordland fylke satser så sterkt på den nasjonale turistveien, FV 17 på Helgeland – den er jo også en av landets vakreste veistrekninger, slår Herigstad-Olsen fast. Ferjene er helt avgjørende for arbeids- og næringslivet på Helgeland. Samtidig er det helt avgjørende for framtida at vi foretar store kutt i våre klimagassutslipp. Derfor prioriterer vi null- og lavutslippsteknologi på våre ferjesamband veldig høyt, sier Herigstad-Olsen.

 

Kilde: Pressemelding fra Torghatten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079