23948sdkhjf

Smitten brer om seg ved Elkem Salten

Så langt har seks personer ved Elkem Salten fått bekreftet covid-19.

Avdekkingen av de seks kommer i forbindelse med testingen av 185 personer ved Elkem Salten fredag.

Det er Fauske kommune som skriver at seks av de 185 har testet positivt på koronaviruset. Tre av de smittede er gjestearbeidere som har oppholdssted i nabokommunen Bodø, mens de tre andre er i Fauske kommune. En er fastboende, mens to andre er gjestearbeidere som bor i kommunen. De seks er satt i isolasjon, mens nærkontakter er satt i karantene.

Verksdirektør Ove Sørdahl ved Elkem Salten sier at de tar situasjonen på største alvor. I forrige uke ble det avdekket et enkelttilfelle ved energigjenvinningsprosjektet. Det ble så i verksatt testing umiddelbart, og Sørdahl mener at åpenhet og samarbeid er nøkkelen for å lykkes for å bekjempe koronasmitten.

- At det kun er innleid personell som har arbeidet med energigjenvinningsprosjektet som er påvist smittet, viser at vi har klart å holde personer som har arbeidet på drift og prosjekt adskilt. Samtidig er dette seks smittetilfeller for mye. Som et resultat kommer vi derfor til å gjennomgå alle rutiner på spiseplasser, brakker, fellesutstyr med mer for å se hva vi kan gjøre bedre. Vi vil også vurdere strengere tiltak på testing for i større grad å fange opp nye tilfeller så tidlig som mulig, sier Sørdahl til avisa Nordland.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11