23948sdkhjf

Dramatisk båtvelt - båtfører innesperret

Båtføreren ble sperret inne i styrhuset da arbeidsbåten i aluminium kantret.

Den dramatiske båtvelten fant sted utenfor Sandnessjøen fredag kveld. Det var en arbeidsbåt i aluminium som kantret og gikk rundt. Redningsselskapet kom raskt til stedet utenfor flyplassen i Sandnessjøen. Mens føreren av båten, som jobbet for havbruksnæringen, satt innesperret i førerhuset klarte han å få ringt etter hjelp.

Det er NRK som skriver om den dramatiske historien, som endte godt. Føreren av båten har forklart at en bølge slo over båten, noe som førte til at den fikk en slagside på 90 grader. Vannet rundt styrhuset førte til at han ikke fikk åpnet døra, i tillegg til at lasten også sperret for døra.

NRK skriver at Hovedredningssentralen sendte ut mayday til samtlige fartøy i området, og flere båter kom til. Blant annet ei bilferje, en losbåt og en ambulansebåt. I tillegg var brønnbåten «Ro Vision» i aksjon med å assistere havaristen med en MOB-båt. Man klarte til slutt å bryte opp styrhus-døra og få mannen i sikkerhet.

Båtføreren ble fraktet til sykehus i Sandnessjøen, der han ble undersøkt. Han var preget av hendelsen, man skal ikke ha fått fysiske skader i hendelsen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11