23948sdkhjf

Innfører hurtigtest før avreise til Norge

Aker Solutions i Egersund har de siste dagene vært rammet av flere smittede. Torsdag melder Eigersund kommune at ytterligere tre fra et rødt land er smittet ved verftet. Nå tar bedriften grep.

Grepet er at Aker Solutions Egersund innfører hurtigtest av personellet før avreise til Norge. Dette gjøres for å hindre at flere utenlandske arbeidere blir oppdaget med smitte når de har begynte å jobbe ved verftet.

– Vi har hatt tett dialog med helsemyndighetene, kommunelegen og samarbeidspartnerne våre om hvordan og når vi skal teste. Vi har nå besluttet å screenteste, altså hurtigteste, personell som kommer fra såkalte "røde land" før de drar fra hjemlandet i en periode. Vi vil fortsatt teste dem når de ankommer Egersund, i henhold til retningslinjene som sier to tester i tillegg, sier Cathrine Gjertsen, kommunikasjonssjef ved Aker Solutions til Dalane Tidende.

Bedriften ønsker ifølge avisa bedre kontroll på de som ankommer verftet fra utlandet. Slik det er nå, testes arbeiderne ved ankomst på flyplassen, og så skal de selv få beskjed om prøven er positiv eller negativ. Noen ganger får de ikke tilbakemelding i det hele tatt. Dette innebærer for stor usikkerhet for bedriften.

Torsdag kveld ble det altså meldt ytterligere tre smittede som er kommet fra såkalt rødt land. Disse kommer i tillegg til de fire som fikk påvist positiv test dagen før.

I Egersund kommune er det totalt 19 personer som har vært eller er smittet av koronaviruset siden pandemien startet. 13 av disse har vært personell ved Aker Solutions anlegg i kommunen.

Fylkeslegen i Vestland har tatt opp problemstillingen med at den første testen ved ankomst til Norge har vært negativ, og at den andre har vært positiv. I mellomtiden har de utenlandske arbeiderne fått symptomer på covid-19, og satt andre i fare ved å kunne spre smitte.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11